Ommelander Ziekenhuis Groningen mogen wij ook tot onze klantenkring rekenen

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen is het ziekenhuis van Noord- en Oost-Groningen. Wij bieden 7×24 uur basiszorg.

Aantal patiënten per jaar

Jaarlijks hebben zij ongeveer 64.000 eerste polikliniekbezoeken en 120.000 herhalingsbezoeken. Rond de 10.000 mensen worden per jaar opgenomen. Daarnaast komen er zo’n 12.000 mensen naar het ziekenhuis voor een vorm van dagbehandeling.
Ruim 1300 medewerkers en ruim 100 medisch specialisten geven zorg aan onze patiënten.

Locaties

Wij bieden onze zorg op meerdere plaatsen in Noord- en Oost-Groningen aan. Dit doen wij om medische zorg dicht bij u in de buurt te brengen.

De meeste zorg bieden wij aan vanuit ons splinternieuwe ziekenhuis in Scheemda. Op 30 juni 2018 verhuisden we hier naartoe. Daarvoor hadden wij 2 ziekenhuislocaties, namelijk locatie Delfzicht in Delfzijl en locatie Lucas in Winschoten. Deze locaties zijn nu gesloten.

Daarnaast is er een Ommelander Ziekenhuis Servicepunt in Veendam; een aantal specialismen heeft daar ook spreekuur. Bovendien worden sommige spreekuren gehouden op onze vaste locatie in het UMCG in Groningen. Ook wordt het Servicepunt Delfzijl op dit moment ingericht. Deze zal begin 2019 een plek krijgen in het gezondheidscentrum aan de Molenbergplein in Delfzijl.

Het Ommelander Ziekenhuis wil in de toekomst meer Servicepunten in de regio inrichten. Op deze manier proberen we zoveel mogelijk de zorg te verlenen in de buurt van onze patiënten.