Kleding maakt de medewerker

Interview door Pascalle Vugts

Kristels Fashion, leverancier voor bedrijfskleding voor alle sectoren. De website opent met deze zin en biedt een kijkje in een brede wereld, van zorg en automotive tot beveiliging en wegenbouw. Ik heb afgesproken in de showroom met Marie-Christie Eijffert van Groeninge, sinds 1995 oprichter en algemeen directeur van dit familiebedrijf.

Het pand aan de rand van Tilburg nodigt uit tot een bezoek. Muziek zachtjes op de achtergrond, er hangen diverse kledinglijnen stijlvol uitgestald, je mag alles aanraken en voelen, en er hangt RUST. Ook al kan het achter de schermen hectisch zijn, Kristels Fashion laat dat aan de voorkant niet blijken.

Marie-Christie is mijn contactpersoon geweest bij de aanschaf van bedrijfskleding voor Woonzorgcentrum Zonnehof in Tilburg, een paar jaar geleden. En dat werkte heel goed! De lijnen waren kort, we wisten elkaar snel te vinden en de communicatie was transparant, heel prettig. Ze zegt daar zelf over: “onze corebusiness is niet zozeer het product, maar de communicatie eromheen. Ontzorging en dienstverlening start al wanneer de klant een hulpvraag stelt. Stapsgewijs bouwen we aan tevredenheid bij alle betrokkenen.” Ik herken zeker de term ontzorgen; het project bij Zonnehof bestond zowel uit productie als levering van een divers assortiment bedrijfskleding voor zorg- en facilitairmedewerkers. Het aantal uitzonderingen maakte het behoorlijk complex! Kristels Fashion creëerde orde in de spreekwoordelijke chaos! Ze levert eigenlijk een ‘all inclusive’ formule, met daarbinnen alle denkbare mogelijkheden op ‘maat’.

“Onze service reikt ver”, vertelt ze trots, “we zijn dan misschien niet de goedkoopste, maar onze dienstverlenende werkwijze is goud waard. Bovendien bewegen we mee met de actuele mode, zonder ooit de functionaliteit van de kleding uit het oog te verliezen!”

Ook over de kracht van het familiebedrijf is MarieChristie heel duidelijk. “Ik doe dit samen met mijn man Peter en onze dochter Kristel, maar we hebben wel een hele duidelijke rolverdeling. We werken continue aan relatiebeheer, we stimuleren groei en vieren successen samen het met het hele team. Want hoe fantastisch is het wanneer je als familiebedrijf uit Tilburg een grote Europese aanbesteding wint!” Ze zit er ontspannen bij, en hoopt dat haar medewerkers haar ook zo ervaren. Wij zorgen voor een omgeving die prettig en warm is, zodat mensen zich op hun gemak gaan voelen.

Heb het samen leuk!’, is haar devies. Ze legt de lat hoog, en vraagt daarbij niet alleen veel van zichzelf, maar ook van haar omgeving. Bovendien vertelt haar uitstraling ook hoe ze zich voelt. En voelt het goed, dan geeft ze ook heel veel terug. Met zo’n devies kan het niet anders dan dat gastvrijheid ook een grote rol speelt binnen de organisatie. Marie-Christie noemt een mooi voorbeeld: ”Kleding passen is niet altijd leuk.

Wij zorgen voor een omgeving die prettig en warm is, zodat mensen zich op hun gemak gaan voelen.

Dat betekent bijvoorbeeld een hele ruime paskamer met een afsluitbare deur en Carpe Diem behang. En een flesje water voor onderweg staat al klaar.” Op deze manier maakt Kristels Fashion de afstand die soms bestaat tussen opdrachtgever en gebruiker klein; het draait om mensen, zij staan centraal. 

Heb het samen leuk, zegt Marie-Christie. Een omvangrijk kledingproject heeft ook een omvangrijk aantal betrokkenen. Het is daarin onmogelijk iedereen voor de volle 100% tevreden te stellen. Elke medewerker heeft een persoonlijke voorkeur voor kleur, model en pasvorm. MarieChristie bezit de gave om alle wensen te respecteren en die te vertalen naar een haalbare en draagbare collectie. Uitzonderingen en maatwerk zijn zeker mogelijk, maar moeten altijd blijven passen bij de gewenste uitstraling en functionaliteit. Haar missie is geslaagd wanneer een medewerker stralend de paskamer uitkomt, trots en zelfverzekerd in een Kristels Fashion outfit. De weg daarnaartoe doet Marie-Christie op haar eigen manier; direct en eerlijk, zonder gêne maar met een flinke dosis humor. Heb het samen leuk, en vergroot zo de kans op succes!